2011. május 23., hétfő

Tanító mesék

2 megjegyzés

Ezek a mesék Csermely Péter blogjáról származnak, álljon itt az ő ismertetője:

Elsőként azt a mesét ajánlom az olvasóim figyelmébe, amellyel az írásomat kezdtem, Elizabeth Silance Ballard: „A tanító tanítása” (eredeti címén: „Letters from Teddy”) című meséjét, amely arról szól, hogy milyen az igazi tanár. A mese magyarosított változata INNEN tölthető le. Az Apáczai kiadó konferenciája előtt ötször kellett elolvasnom a mesét otthon magamban hangosan, amíg biztos lehettem abban, hogy a végén nem csuklik el a meghatottságtól a hangom 3300 pedagógus előtt.


Második kedves mesém Max Lucado „Értékes vagy!” című meséje (eredeti címén: „You are special!”). A mese arról szól, hogy mindenki értéket hordoz, és ez az érték teljesen független attól, hogy mások mit gondolnak róla. Ez a mese INNEN tölthető le. Ezt a mesét is sokszor kellett elolvassam ahhoz, hogy sikerüljön elérzékenyülés nélkül felolvasnom másoknak. A harmadik mese szintén Max Lucado alkotása. Ebben az előző történet folytatását meséli el, ahogyan a foltmanók megtanulták azt, hogy mindegyikük csak akkor lesz hasznos tagja a közösségnek, ha abban próbál segíteni, amihez tényleg ért. A harmadik mese INNEN tölthető le.

http://csermelyblog.tehetsegpont.hu/sites/default/files/tanito.pdf

http://csermelyblog.tehetsegpont.hu/sites/default/files/ertek.pdf

http://csermelyblog.tehetsegpont.hu/sites/default/files/ajandek(1).pdf

Alaje üzenetei - további videók magyar felirattal

0 megjegyzés

Kissé megkésve, de közzéteszem a Felemelkedés fórumról Dánielnek köszönhetően lefordított és feliratozott Alaje üzenetei videók 9-13. részeit, a 14. rész fordítása is folyamatban van - és egy Alaje által Dániában tartott előadás fordítását is.