2010. július 5., hétfő

Hathor üzenetek és meditációk - Tom Kenyon

0 megjegyzés
Az eksztázis és a szív

Eksztatikus állapotok és az öröm, mint evolúciós katalizátor. Az öröm ösvénye


Az egyensúly holonja

Leírás, hogyan lehet oktaéder elképzelésével stabilizálni a tudatosságot


Fejlődési lehetőségek a káosz csomópontban

Leírás a dimenzió hangolásokról, mint a gyorsított evolúció pszichoakusztikus katalizátorai


A Tobozmirigy Dimenzionális Hangolás

Hangmeditáció a tobozmirigy kihasználatlan lehetőségeinek aktiválására


A Szív Dimenzionális Hangolás

Hangmeditáció a szívcsakra aktivizálására és a Földhöz történő energetikai lehorgonyzáshoz

Hathor üzenet a Föld számára Tom Kenyon közvetítésében

0 megjegyzés
A káosz csomópont növekvő kiterjedése: A Mexikói Öböl

2010. június 23.

A Káosz Csomópont jelenlegi szakaszában egy nagyon nehéz átjáróhoz érkeztetek. Az emberi gőg, a kapzsiság és a butaság a bolygó teljes élővilágát veszélybe sodorta. A Mexikói Öbölbeli katasztrófáról beszélünk. A kormányaitok és a média nem közölte veletek a teljes igazságot. A helyzet irtózatos és több lehetséges idővonal keresztezi az eseményt.

Ezek közül néhánnyal szeretnénk foglalkozni, majd a figyelmünket rátok, az emberi egyénekre fordítjuk.

Az idővonalak lehetőségei alakíthatók, változtathatók. Nincsenek kőbe vésve, ahogy a szólás mondja. Annyira sok tényezőt érint az Öbölben kialakuló környezeti katasztrófa, hogy nehéz megjósolni annak a kimenetelét, hogy a háromdimenziós valóságban miként fog megjelenni. Ezen kívül, ahogy korábban is említettük a dolgok gyökeresen megváltoztathatók a huszonnegyedik órában is.

A megsérült területen hatalmas a gáz- és olajmennyiség és amennyiben nem sikerül megfékezni több lehetséges kifejletbe fog torkollni.

Az egyik ilyen rendkívüli lehetőség az Öböl térségében az élővilág jelentős ( ha nem teljes) kipusztulása, valamint a szennyező anyagok Atlanti Óceánba kerülése, majd a Golf-áramlattal Európába továbbítása, ahol a mérgezés magas szintje negatívan fogja befolyásolni az óceán élővilágát. Ha a sérülést nem sikerül lezárni, akkor valós lehetőség a teljes Atlanti Óceán elszennyeződése és végül a világ összes óceánjának veszélyeztetése. Minél távolabb van az Öböl térségétől, annál kisebb lesz a szennyezés. Az egyik világos lehetőség a Föld óceánjainak teljes végső szennyeződése.

Még rosszabb forgatókönyv szerint a metán, a mező természetes gázai kitörhetnek, áttörhetik az óceán talaját és hatalmas pusztításra képes szökőárt hoznak létre és mérgező gázokat bocsátanak a környékre.

A tragédia egy másik formája lehet, amennyiben az óceán talajában levő repedés elég naggyá válik ahhoz, hogy tektonikai elmozdulást hozzon létre, amely az Öbölből a Mississipi mentén haladva egészen a Nagy Tavakig is elérhet. Ez elképzelhetetlen méretű katasztrófa lenne.

Megismételve a mondottakat: a jelenlegi öbölbeli helyzet az incidensben résztvevő vállalatok részéről tanúsított emberi arrogancia, kapzsiság és butaság valamint a kormányok hanyagságának közvetlen következménye. Ezeket a vállalatokat vezérlő alapértéke a nyereség iránti érdekeltség, és azok a kockázati tényezők, amelyeket az élet szentsége miatt számításba kellene venni az egyenletben, mégsem vették soha figyelembe. Ez a letűnőben lévő kor sajnálatos jellegzetessége, ahol közvetlen szemtanúi lehettek a Föld vizeinek tönkretételének egy olyan kultúra által, ami az olajtól és a vállalatok nyereségétől függ, és amely a profit nevében megakadályozza egyéb technológiák felhasználását.

Mit ér a pénzetek, ha veszélybe kerül az élet? Úgy tűnik elhibáztátok ezt az egyszerű intelligenciatesztet. Szó szerint a régi világ összeomlásának szélén és az új világ kaotikus megszületése közben vagytok.

A Káosz Csomópont egyre nagyobb nyomással nehezedik rátok. Mi ezt szülési összehúzódásnak tekintjük, az új Föld megszületésének. Nagyon nehéz lehet, amennyiben az előttetek kibontakozó új Föld megszületése közben az egyik az egyik ilyen összehúzódásban megrekedtek.

Véleményünk szerint nincs olyan része a Földnek, ahol a bolygó átalakulása ne éreztetné a hatását, legyen az akár emberi, akár természetes eredetű. Jóllehet a világ néhány területét kevésbé fogja érinteni, de minden egyes rész gyökeresen át fog alakulni. Az élet bolygótokon egy szorosan összefüggő háló.

Azt tanácsoljuk, hogy akik az Öböl partvidékén és attól a szárazföld belsejében mintegy 30km-es távolságon belül élnek, legyenek szellemileg érzelmileg és spirituálisan készenlétben. Ez a finom intuíciók és ösztönök ideje. Ha késztetés érzel, hogy elhagyd a területet, az intelligenciateszt lesz. A siker és a bukás mindössze a kézzelfogható evolúció személytelen megnyilvánulása.

Amennyiben az Öbölbeli incidens mérséklődés nélkül folytatódik, akkor ez az egész bolygó számára hatalmas kihívás lesz. Ez az intuíciók és az ösztönök ideje akkor is, ha nem az Öböl közelében élsz.

Tanácsunk, hogy fejleszd magadban ezeket a képességeidet, és cselekedj a hozzád elérkező felismerések szerint. Mindannyiótok fejlettségének és a Földre születésekor a tapasztalatszerzési céljának megfelelő helyen, időpontban és körülmények között lesz.

Bármennyire is zordonnak tűnik a helyzet, tudatni akarjuk veletek: saját valóságotokat közösen teremtitek. Haladj felfelé a tudatosság útján, akkor is, ha a körülötted lévők lefelé haladnak. Amikor a helyzet tovább romlik, nehéz időszak fog eljönni, történetesen nőni fog a tömeghisztéria és neked meg kell találnod a középutad, a felfelé vezető keskeny ösvényt. Többször adtunk korábban tanácsot, hogyan fejlesszétek saját erőtökből a tudatosságotokat. Itt nem beszélünk róluk. Megtalálhatjátok ezeket korábbi üzeneteink között.

Eljött az ideje, hogy birtokba vegyétek spirituális hatalmatokat, ha még nem tettétek volna meg. Az evolúció megrajzolta az elválasztó vonalat. A bolygó válaszol az emberi mohóságra, gőgre és butaságra. Gaia túl fogja ezt élni. Még nem világos, hogy ez az emberek zömének is sikerül-e.

Még ezen mozgó sötétség közepette is kiváló lehetőség nyílik a tudatosságban felfelé haladni, akár az egyének, akár kulturáltan alkotó és együttműködő emberi közösségek számára.

Tapasztalhatjátok a pénzügyi rendszer folytatódó szétesését. A látszólagos kilábalás a kártyavár megtámasztásának eredménye volt, de az építmény újra rázkódik.

Azt tanácsoljuk, ne féljetek a rátok váró változásoktól, tekintsétek ezeket a körétek emelt börtön falain megjelenő repedéseknek. Lépjetek át a réseken szabadságotokba. Teremtő istenek és istennők vagytok. Hatalmas erő van a kezetekben, bár eddig aludtatok és nem vettétek észre milyen hatalmas, amit birtokoltok. Remélhetőleg az Öbölbeli válság hatására felébred az emberiség többsége és követelni fogja az életet veszélyeztető régi módszerek használatának megszüntetését.

A Hathorok

2010. június 23.

A misztikus gyógyító - Bodza

0 megjegyzés
Európa-szerte varázserővel ruházták fel és titokzatos hagyományok övezték a bodzát, míg gyógynövényként való használata szinte az emberiséggel egyidős gyakorlat. Gyógyhatásainak se szeri se száma, a talajt is javítja, finom illatú, esztétikus és szinte bárhol megterem. Az egyik legtökéletesebb ajándék, mely valaha megadatott nekünk. Legyünk nagyon hálásak érte. 

A germánok a bodzát szent növényként tisztelték és Holle (Freya) asszonynak a családi fészek istennőjének áldozták. Magyarországon tájegységenként tér el a vele kapcsolatos mondák színezete. Egyes vidékeken, például a palócok szerint és a Csereháton, valamint Göcsejben ha a bodzára taposnak, meghajlítva földet hordanak rá, vagy az ágakat az ólba teszik, akkor a tehénből, a disznó sebéből kihull a pondró. Az alsó Őrségben ezzel szemben nem ültetnek bodzát a ház mellé, mert akkor belecsap a villám. Ott a bodza az ördög, a gonosz lelkek fája.

Az angolszász kultúrkörben szintén nagy erővel ruházzák fel e növényt: nem vághatjuk ki és nem égethetjük el. Ha nem mondunk imát Bodza-anyához, miközben elpusztítjuk a növényt, akkor az visszatér és bosszút áll, megátkoz minket. A bodza varázserejének tisztelete máig nem veszett ki az angolokból, elég arra gondolnunk, hogy a világsikerű Harry Potter történet főgonoszát csak egy bodzából készített varázspálcával tudták elpusztítani, mely minden pálcák legerősebbike.

A bodzának persze nem csak varázs-, de gyógyereje is van, mitöbb, e gyógyerő meglehetősen széleskörű, és szerencsénkre a kúra sem borzasztó, hiszen a bodza termése és virágzata egyaránt ízletes ételek és italok alapanyaga.

Fogyaszt, ránctalanít és három nap alatt végez az influenzával!

A bokorrá vagy kis fává növő, évelő növény (latinul: Sambucus nigra) a pézsmaboglárfélék családjába tartozik, és őshonos hazánkban. Fehér virágai úgynevezett bogernyőben nyílnak és lapos tányérokra emlékeztetnek. Fontos ökológiai szerepe, hogy gyorsan bomló avarja és árnyaló hatása segíti a vegetáció felújulását. Sajnos egy cikk kevés ahhoz, hogy a bodza összes gyógyhatását és csodaszámba menő erejét összefoglaljuk.

Kezdjük ott, hogy a benne található drogok (szambunigrin glikozida, szaponinok, flavonoidok) izzasztó-lázcsillapító hatásúak, és a kiválasztás során a káros anyagcseretermékek eltávolítását is segítik. Emiatt a bodza az egyik legkitűnőbb szer a meghűléses/náthás* megbetegedéseknél, klinikai tesztek során pedig kimutatták, hogy a vírusok szaporodását gátolva már 2-3 nap alatt legyűri az influenzát* – nincs szükség antibiotikumokra.

Immunerősítő és vértisztító, scrofulosis (görvélykór, a TBC egyik változata) esetében és bőrkiütésnél, hámosításra gyökerét és virágját használhatjuk, de a friss vékony kérgéből vagy ágacskáiból készült főzetet régen "elhájasodásnál" (azaz fogyókúrához*) is, vagy vízkór* ellen ajánlották. A dominikánus szerzetes Albertus Magnus (1193-1280) szerint felülről lefelé lehántolt kérge hashajtó szernek alkalmas, míg a gyümölcs nedvének nyugtató fájdalomcsillapító hatását kihasználva borsmentával, kakukkfűvel kombinálva migrénes és arcidegzsábás* (trigeminus neuralgia) fejfájások ellen alkalmazzák sikerrel.

Mandula és torokgyulladásnál a friss gyümölcsöt tejjel forrázták le és ezzel öblögették a torkot, de belsőleg alkalmazva a reumatikus* ízületi fájdalmak ellen is jó, bár egy 1908-as könyv szerint ez ellen külsőleg is használhatjuk: „A megtört vagy zúzott zöld levelek rühös tagra kötve tisztítólag hatnak. Régi orvosok szerint a friss levelek dühös ebmarástól eredő sebeket gyógyítanak és köszvényes tagokra kötve, illetve flastromnak alkalmazva, igen jó hatásúaknak bizonyultak.”

A bogyókból készített bodzabor egyes vidékeken hagyományos szívgyógyszer ugyanúgy, ahogy a bodzapálinka is, ami viszont igen munkaigényes (200 liter cefréből maximum 6-7 liter jó pálinka nyerhető!), s így nagyon ritka és drága (a pálinkák „királya”). Emellett sorolhatnánk még gyógyhatásait: a virág forrázata szemgyulladásnál szemcsepp, a mézzel kevert bodzalekvár TBC-seknek kiváló tüdőtisztító, krémje pedig jó ránctalanító és enyhén halványító hatású. Borotválkozás utáni szereket, arc- és szemfrissítő lemosókat is készítenek belőle manapság. Tartalmaz A-, B-vitamint, C-vitamin tartalma pedig duplája a citrusféléknek! A bodza a „szegényember patikája”.

A virágzat szedését akkor kell elkezdeni, amikor a bogernyő szélén lévő virágok kinyíltak és a középsők még bimbósak (május-június). A bodza virágzatát csak száraz időben szabad gyűjteni, ugyanis ha esőtől vagy a harmattól nedves virágzatokat gyűjtjük, akkor a virágok szárítás közben megbarnulnak. Figyeljünk rá, hogy a bodza egyik részét se fogyasszuk feldolgozatlanul, mert nyersen enyhe mérgező hatása van. Ezek a mérgező anyagok hő hatására lebomlanak.

*Meghűlésre és influenzára: 2 dl vízzel leforrázunk 4 g bodzavirágot, 2 g hársfavirágot és 3 g kamillát, és 5 perc állás után, leszűrve, forrón fogyasztjuk. Esetleg két csészével is az izzadásig, influenzára négyóránként.

*Fogyókúrához: 1-3 tk virágot forrázunk 1 csésze vízzel, 5 perc állás után szűrve, napi 5 csészével fogyasztunk.

*Vízkórra diuretikus tea: 10 g mezei zsurló, 40 g édesgyökér, 40 g bodzakéreg keverékéből 1 teáskanálnyit 2,5 dl vízbe szórunk és 5 percig főzzük. Leszűrve, 2-3 csészével fogyasztunk naponta.

*Arcidegzsábára és migrénre: bodzaruta, kecskefű és bodzavirág 1:1:1 arányú keverékéből készítsünk forrázott teát (1-2 tk fűhöz 2 dl víz). A fájdalom jelentkezésekor fogyasszuk.

*Belsőleg reumára: 2 marék bodzakérget 1 liter vízbe szórunk és addig forraljuk, míg a víz a felére nem csökken. Teaként fogyasztjuk naponta több csészével.

Egy igazi kaméleon: bodza a konyhában

Gyógyhatásait nemcsak tea-, tinktúra, borogatás és egyebek formájában élvezhetjük, a belőle készült finom ételek és italok révén is. A bodzaszörp* gyerekkoromtól fogva egyik kedvenc csemegém, és biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok egyedül. A finom fűszeres-muskotályos ízvilága a szörpön kívül rengeteg felhasználási módot tesz lehetővé; aszalják, a borok ízét javítják vele, méz, leves, színezőanyag, savanyúság, ecet, kocsonya, mártás, befőtt és likőr készül belőle. A kiszáradt bodzatöveken néha egy gombafaj él, a júdásfüle gomba (latinul: Hirneola auriculajudae), ami Kínában, Japánban kedvelt élelmiszer.

A skandináv országokban és Németországban a bodzaleves tradicionális étel, míg Belgiumban sört is főznek a bogyókból. Elég a bodza szót bármely internetes keresőbe beírnunk, máris garmadával zúdulnak ránk a különböző házi bodzás ínyencségek receptjei és a bodzás fórumok linkjei. A legkedveltebbek közé tartozik a kirántott bodzavirág* mint egészséges nasi, illetve a bodzalikőr* és a bodzapezsgő. A lehetőségek száma szinte végtelen, egy pesti cukrászdában pedig isteni bodzás fagylaltot lehet kapni!

Cikk folytatása itt: http://gondola.hu/cikkek/72013-A_misztikus_gyogyito_-_Bodza_.html 

A Tokaj név eredetéhez

0 megjegyzés

Ebben a cikkben csak annyi különleges van, hogy szavaink nagy része ősi magyar eredetű, alig van mástól kölcsönzött, mivel nem volt szükség erre, az "akadémikus" nyelvészek álláspontjának ellenére.

A nyelvészeti szakszótárak a magyar földrajzi neveket elsősorban valamelyik szláv, német, iráni, héber stb. eredethez kötik, holott a nyelvünket és neveinket összehangoltan vizsgálva szinte mind magyar kifejezést kapunk, csak értelmezni kell tudni őket.

Legyen az a Duna, Tisza, Dráva vagy Tátra, Mátra, Balaton. Ilyen a Tokaj név is. A magyar nyelvben a hangok és a hangkapcsolatok bizonyos jelentéssel bírnak. A Tokaj nevet két fő részre oszthatjuk: az első a ’toka’, ami nem más, mint tőke, amely gyümölcsözik, akár a bankban elhelyezett vagyon. Ma a tőke szavunkat leginkább a szőlő állandó fás részének (ameddig visszavágják a növényt) használjuk. A név végi ’j’ vagy ’l’ hang, pedig a hely szavunk maradványa, mert a ’h’ hang sokszor eltűnik a szavakban, tehát nem helyképző, hanem maga a megrövidült hely szavunk.

A ’Tokaj’ név jelentése egyértelműen tőkehely értelmű korabeli változatban. A tőke szó pedig a ’tő’ alapszó és a ’ke’ kicsinyítő képzőből épül fel (mert sokad részére visszametszik). A ’t’ hangunk és annak természetes módosulásainak (d, gy, tz=c) jelentését egyértelműen megfigyelhetjük nyelvünkben, ami nem más, mint a hely, vagy a nap (mint teremtő Erő) valamely tulajdonsága. Jelen esetben a teremtés. A magyar az ősi kezdetektől a mai felépítményig szimbolikus nyelv, amelynek rendszere megbonthatatlan. Rengeteg szót adott már nyelveknek, de szinte semmit nem vett át. Nagyon könnyű eszerint felfedezni azt, hogy egy szó magyar vagy nem. Ha illeszkedik e szimbolista rendszerbe, akkor igen, ha nem, akkor valószínűleg a kisszámú jövevényszavaink közé sorolandó. És mint azt a nemzetközi nyelvtudomány állítja: a beszéd kialakulása csak szimbólumokon keresztül volt lehetséges. A zsidó és a héber szavak is magyar eredetre utalnak.

Tokaj értelme: tőkehely, a helység rá legjellemzőbb tulajdonságát hordozza magában, így eredetét már nem fedi homály.

dr. Lónay Gyula

2010. július 4., vasárnap

Petíció a Csillagközi Civilizációk Fényszövetségéhez

0 megjegyzés
Kedves Barátaim,

Amint azt barátaimmal láthatjuk, az emberek többsége a Földön tartós békét szeretne minden nemzetnek és élőlénynek. Nyilvánvaló, hogy a tömegtudat pozitív irányba változott és az emberek tudatában vannak annak, hogy Földanya súlyosan megsérült a termőföld kizsákmányolása, és különösen az olajjal és az energiával való visszaélések folytán.

A legtöbb ember felismerte, hogy mi nem akartuk ezeket a következményeket, és hogy azonnali változásokat akarunk, most. Az emberek a jelenlegi izzó gazdasági rendszer változását akarják és aktív támogatását a Föld átalakulásának az alternatív energiák és technológiák valamint egy jobb egészségügyi rendszer bevezetésével.

Azok az emberek, akik a sötét oldalhoz tartoznak, kisebbségben vannak, de még mindig ezek a Sötétek képesek elnyomni a legtöbb embert elméjük és szabad akaratuk okos manipulációjával.

Fontos, hogy az erő-egyensúly újra fog alakulni, hogy véget vessen a Sötétek erejének, és ez technológiájuk és gazdasági erejük kivégzésén keresztül fog bekövetkezni.

A Galaktikus Föderáció, - ami sok-sok csillagnemzet közössége és védi a mi Tejút Galaxisunkat, - felajánlotta segítségét számtalanszor különböző kormányoknak, de ők visszautasították ezeket. A Galaktikus Föderáció több mint kész arra, hogy közvetlenül segítsen nekünk megállítani az olajszivárgást a Mexikói-öbölben, hogy megfékezze a világszintű gazdasági válságot és környezeti károkat, és kifejlessze azokat az alternatív technológiákat, melyek minden emberi lény javát szolgálják.

Egy „választott/megszavazott felhatalmazás”-ra van szükségük tőlünk, az emberi lakosságtól ahhoz, hogy beavatkozhassanak, figyelembe véve szabad akaratunkat.

Ebben az értelemben a Galaktikus Föderáció vár egy olyan Kozmikus Petícióra, ami biztosítaná, hogy békében jöhetnek el hozzánk. Már régóta várják ezt a percet, ezt a pillanatot, amit ők úgy hívnak, hogy „Mágikus Pillanat”, melyben emberek tömegei üdvözlik őket.

Minden egyes ember, aki ezt a petíciót olvassa, most megkapja a lehetőséget, hogy felelősséggel létrehozza a pozitív változás lehetőségét az egész világnak.

Ha szeretnéd üdvözölni őket, és ha határozott akaratod az, hogy elfogadod támogatásukat, kérlek légy aktív és kövesd a következő 3 lépést:

Első lépés:

Klikkelj az alábbi you-tube linkre, ami azt jelenti szimbolikusan, hogy szavazol, ez egy barométer.

http://www.youtube.com/watch?v=nE6o73SN1iE

Második lépés:

Klikkelj az alábbi mellékletre, hogy aláírd a petíciót.

http://www.PetitionOnline.com/GF2010/petition.html


Ami, amennyiben magas támogatottságot kap, Barack Obamához, az USA elnökéhez fog érkezni.

És a nagyon fontos

Harmadik lépés:

Támogasd ezt az akciót és továbbítsd a levelet annyi emberhez, ahány hozzád hasonlóan gondolkodót ismersz. Soha ne feledd, csak együtt vagyunk erősek és „IGEN, MI TUDUNK TENNI”.

Szeretettel és hálával:

Petra Samoiski-Tierney és Barátai